2016-05-18 Avgrävd fiber 

För några dagar sedan plogades en fiberkabel av på ett fält i norra Lysvik, tyvärr. Vi måste denna gång skylla på entreprenören då kabeln just här lagts på ett djup av 1,5 dm (man skulle gått runt i stället för över den sten som låg ivägen - slarvigt). Felet är dokumenterat av besiktningsmannen.

Som vi skrev tidigare är gången sådan att alla som märker att signalen försvunnit ska anmäla till sin operatör (Telia, T3 etc). Det räcker således inte med att man vet att grannen anmält och att felet är stort. Ska man kräva kompensation ska det gå via operatören som sedan går på den felande parten.  

Det vi har hör är att det finns möjlighet att få låna mobilUSB som kan (hjälpligt) ersätta fibern. Vi hoppas att detta slarv visar sig vara en engångsföreteelse.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter